Pleyade Innovatie Team (PIT)

EKKO

EKKO is een modulaire beleefkamer die op een afdeling wordt geplaatst.

EKKO apparaat in gebruik
EKKO apparaat

EKKO is een veilige plek die uitnodigt om samen verhalen en associaties te delen die ontstaan door getoonde gepersonaliseerde media. Dit is media die gelinkt is aan de persoon, maar niet autobiografisch. EKKO stimuleert het samen delen van verhalen als een manier om contact te maken met bewoners en naasten. EKKO is een doorontwikkeling van de Beleefkamer.

Wat is EKKO?

EKKO is een modulaire beleefkamer die op de afdeling wordt geplaatst. De inrichting kan naar wens worden bepaald en aangepast door de verschillende panelen. In de kamer is een videoscherm aanwezig, een afstandsbediening, thema schijven, een kastje en twee lampen.

Voor wie is EKKO bedoeld?

EKKO kan door iedereen worden gebruikt; bewoners, familie, medewerkers. Als er twee gebruikers worden herkend, wisselen de video’s af van het ene naar het andere gebruikersprofiel.

Hoe werkt EKKO?

Zodra EKKO iemand herkent door middel van het sieraad dat hij/zij bij zich draagt, zullen er video’s gaan afspelen die gebaseerd zijn op het persoonlijke profiel van de gebruiker.
Welke video’s iemand zelf toevoegt aan de database, het leuk/niet leuk beoordelen van een video en het kijkgedrag van de bewoner, hebben invloed op de gepersonaliseerde beleving. Als iemand een video vaak overslaat of juist vaak opnieuw kijkt, heeft dit invloed op wat hij/zij de volgende keer krijgt voorgesteld. Als er geen persoonlijk sieraad in de buurt is, kan de kamer algemene thema’s afspelen door middel van de thema schijven op het kastje.

Met de afstandsbediening is er interactie met de video mogelijk, bijvoorbeeld het leuk/niet leuk vinden van een video. De lichten in de kamer passen zich aan op de video.

Geïnteresseerd of benieuwd naar onze bevindingen, of zie je mogelijkheden?