Pleyade Innovatie Team (PIT)

Virtueel op Reis

Met Virtueel op Reis kunnen ook ouderen reizen maken.

Camera voor Virtueel op Reis
Camera voor Virtueel op Reis
Laptop met Virtueel op Reis
Laptop met Virtueel op Reis
Bewoner met Virtueel op Reis
Bewoner met Virtueel op Reis

Reizen heeft een positief effect op het welzijn van mensen. Echter kan het voor ouderen lastig zijn om te blijven reizen. Daarom maakt ‘Virtueel op Reis’ het mogelijk om buiten naar binnen te halen en de mensen de ervaring te geven dat ze op reis zijn.

Wat is Virtueel op Reis?

Virtueel op Reis laat ouderen die niet meer kunnen reizen wel het gevoel en de beleving van op reis gaan voelen. Het doel van deze reis is om een gesprek op gang te brengen en herinneringen naar boven te laten komen. En door die herinneringen en verhalen interessante gespreksstof te hebben in de gewone dagelijkse gesprekken.

Hoe werkt Virtueel op Reis?

Er is een website beschikbaar waarop de reizen te bezoeken zijn. Dit wordt gedaan op een speciale laptop. Op deze website kan een reis worden gekozen en kunnen vervolgens verschillende bestemmingen worden aangeklikt. Er start dan een 360 graden video waarbij het mogelijk is om rond te draaien in de video door middel van de ergonomische muis aan de laptop. Daarnaast is er een 360 graden camera ter beschikking die bedoeld is om eigen video’s te maken die aanspreken voor de bewoners. Medewerkers en familielieden kunnen deze camera lenen en zelf beelden maken. Deze beelden kan PIT vervolgens op de website van ‘Virtueel op Reis’ plaatsen zodat ze te bezichtigen zijn.

Geïnteresseerd of benieuwd naar onze bevindingen, of zie je mogelijkheden?